Ormåsenløypene – tur og trim for alle klasser

Løypene på Ormåsen er mange og inviterer til alternative lengder og vanskelighetsgrader. Ønsker du å løpe langs grusvei, anbefales merket vei retning Junger og Kolbergsetra.
Du kan også løpe i lysløypa (5 km), som er mye brukt både sommer og vinter for trening, mosjon og friluftsliv.
Her møter du beboere og tilreisende på tur, løpende, på sykkel eller på ski – avhengig av årstid.

Både Ormåsen skole, naturfritidsordningen (NFO) og Ormåsen barnehage nytter løypa aktivt gjennom hele året som en del av sin plan for utvikling.
Nærområdet bak barnehagen har også ulike turplasser som er etablert av Ormåsen barnehage og nyttes aktivt som en del av hverdagen og barnas gode arena for læring og opplevelser hver uke.

I tillegg er dette populære turmål til felles glede for alle beboere og tilreisende, og spesielt for de med små barn. Fysisk aktive barn er viktig for Ormåsen barnehage, der visjonen er «Vi gir barn opplevelser i naturen som vil påvirke deres livskvalitet og helse livet ut».

Denne visjonen støttes av Ormåsen Grendeutvalg og kan med fordel nyttes for Ormåsen som stedet i det grønne!For den skiinteresserte har terrenget mellom Darbu, Hokksund og Hoensvannet et av distriktets beste skiløyper i lett skogsterreng.

Her er det nypreparerte dobbeltspor og eget felt for skøyting.For barnefamilier anbefales løypa som går 4-5 km nordover mot Bermingrud og videre til Hoensvannet,eller 5-6 km sørover mot Dunesrudhagen/Darbu.

Den fem kilometer lange lysløypa fra Ormåsen skole og nordover, er et godt alternativ på kalde dager når man ikke orker være ute så lenge.

Om du trykker her så kan du se en detaljert oversikt over skiløyper.

Følg oss!

Vi er på Instagram

@ormasengrendeutvalg